Main | Registration | Login Welcome Guest | RSS
Site menu
Main » 2011 » January » 17
 
  AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, TBMM Başkanlığı'na ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi sundu.

AK Parti Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, TBMM Başkanlığı'na ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi sundu. TBMM Başkanlığı'na 28 Aralık 2010'da sunulan tasarıyla büyük ölçüde paralellik taşıyan teklif, bazı farklılıklar da içeriyor. Farklı hükümler şöyle: "-ÖSYM yurt dışında da sınav yapabilecek. -ÖSYM Başkanı, YÖK'ün göstereceği üç aday arasından Bakanlar Kurulu'nun önerisiyle Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Tasarıda, başkanın, YÖK'ün önereceği üç aday arasından müşterek kararnameyle atanması öngörülüyor. -ÖSYM başkan ve yardımcıl ... Read more »
Görünüm: 2717 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (5)

 
  Kıbrıs'ta Rum Kesimini ziyaretinde konuşan ve adada herhangi bir bölünme girişimini kabul etmediklerini belirten Ermenistan Cumhurbaşkanı, normalleşme çabalarının da Türkiye nedeniyle 'başarısız' olduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rum Meclisi'nin özel oturumunda konuştu. Sarkisyan, Rum radyosunun haberine göre buradaki konuşmasında, ''Türkiye-Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzene girmesi girişimin, Türkiye'nin çelişkili tutumu ve tutarsız açıklamaları nedeniyle çok kısa bir süre içerisinde başarısızlığa uğradığını" iddia etti. Sarkiysan, ''Ermenistan'ın Kıbrıs'ta herhangi bir bölünme girişimini hiçbir zaman kabul etmediğini ve böyle bir şeyi kabul etmesinin söz konusu olmadığını'' da söyledi. Sarkisyan, konuşmasında "Biz hiçbir zaman dost ülkeni ... Read more »
Görünüm: 1227 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Almanya 1 Marttan itibaren zorunlu askerliği kaldırarak, paralı ve gönüllü askerlerden oluşacak "profesyonel ordu" sistemine geçiyor. 

 15 bini gönüllü, 170 bini paralı toplam 185 bin askerden oluşması düşünülen Alman Silahlı Kuvvetleri’ndeki paralı askerlik imkanından en fazla iş piyasasında yerini alamamış gençlerin faydalanacağı bildiriliyor. İş piyasasında yerini alamamış gençlerin başında ise çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu göçmen kökenli gençler geliyor. Almanya, mart ayından itibaren zorunlu askerliği kaldırıyor. Alman hükümetinin, Alman Silahlı Kuvvetleri’nde reforma gitme kararı sonucunda, zorunlu askerliğin yerini, paralı ve gönüllü askerlerden oluşacak olan "profesyonel ordu” alacak. Bu şekilde asker sayısı da 240 binden, 185 bine düşürülecek. Bunların 170 bininin paralı, 15 bininin ise ... Read more »
Görünüm: 1053 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Prof Yasin Ceylan'a göre, devlet adamı gelecek nesili, politikacı seçimi düşünür. 

 Başbakan Erdoğan'ın, Kars'taki İnsanlık Anıtı'na yönelik 'Ucube' benzetmesi, alkollü içkilere kısıtlama getiren düzenlemeler ve YÖK'ün türbana vize veren genelgesiyle 'Türkiye nereye gidiyor?' tartışmalarını Prof. Yasin Ceylan'la konuştuk. Başbakan Erdoğan'ı ve AKP'yi besleyen kaynakların tükendiğini savunan Ceylan, 'Bundan sonra AKP ancak iyi icraatlarıyla var olabilir' diyor Türbanla başlayan, Kürt açılımı, yargıdaki düzenleme derken en son heykel tartışması ve alkollü içkilere getirilmek istenen kısıtlamayla süren Türkiye'nin nereye gittiği yolundaki tartışmalar, gündemimizin ana maddesi olmayı sürdürüyor. Bernard Lewis'in 'Modern Türkiye'nin Doğuşu' adlı kitabında ileri sürdüğü, 'Mustafa Kemal'in kurduğu laik Cumhuriyet ... Read more »
Görünüm: 887 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ,alakasız bir çıkışla istifasını isteyen Kemal Kılıçdaroğluna öyle bir cevap yetiştirdi ki;Bakanın sözlerinde Kılıçdaroğlunun tüm hal-i pür melalini görmek mümkün!..

"CHP Genel Başkanı ile ilgili özel bir şey söylemek istemem. Seçimi geçelim, eğer hala yerinde kalabilirse o zaman ben onu muhatap alıp sözlerine cevap vermek isterim. CHP Genel Başkanı bir kamera şakası sonucunda gelmiş bir kamera kazasıdır. Onun sözlerine özel olarak değer verip bir cevap vermeyi uygun bulmuyorum" Demek ki neymiş?! Kılıçdaroğlu=Kamera kazası.. Siyasetin "kamera kazası” nın siyasi ömrü ,Bakan’a göre seçimlere kadar!.. Bu varsayım,CHP’li kaynakların değerlendirmelerine de bakıldığında doğrulayıcı sinyaller veriyor.. Kılıçdaroğlu projesi saman Alevi misaline dönüyor..!Çünkü başta CHP tabanı Kılıçdaroğ ... Read more »
Görünüm: 736 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  İkinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, halkına olan borcu nedeniyle JİTEM'i açıklayacağını söyledi ve "JİTEM benim. JİTEM benimle vardır. Abdülkadir Aygan'ı ben öldürttüm. İsveç'te yaşayan kişi o değil" dedi. 
 İkinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanığı emekli albay Arif Doğan, "JİTEM benim. JİTEM benimle vardır. JİTEM kadrolu bir kuruluş değildir, geçici süre için kurulmuş operatif istihbarat birliğidir" dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'a destek vermek amacıyla İzmir'den gelen, aralarında Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'in de bulunduğu gazeteciler ile çok sayıda izley ... Read more »
Görünüm: 758 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Alman "Die Welt" gazetesi, Wikileaks belgelerine dayanarak, "Türk hükümetinin 2002-2006 yılları arasında, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) terör zanlılarını taşıdığı uçaklara izin verdiğini" iddia etti. Norveç gazetesi "Aftenposten"in elinde bulunan Wikileaks belgelerini bu gazeteyle birlikte değerlendiren Die Welt, "ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Wilson’un yazdığı ve yabancıların okumasının yasak olduğu ifade edilen bir raporda, Türk hükümetinin 2002 yılında söz konusu uçuşlara izin verdiği ve 2006 yılının Şubat ayında bu izni kaldırdığı, bu dönemde İncirlik’teki üsse CIA’in 24 uçuş yaptığı" kaydedildi. Büyükelçi Wilson’un 8 Haziran 2006 tarihinde, bugün ABD Hava Kuvvetleri Komutanı olan Norton A. Schwartz’a gönderdiği tahmin edilen raporda, "Türk Silahlı Kuvvetleri bize İncirlik’i, 2002 yılından itibaren ’Fundamental Ju ... Read more »
Görünüm: 662 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Dünyada sadece Atlantik kıyıları ile Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlıköy Boncuk Koyu'nda üremelerini gerçekleştiren kum köpek balıklarının (sandbar sharks) sayısı 17'ye çıktı. Muğla'da düzenlenen "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi”nin eğitim semineri kapsamında, Özel Çevre Koruma Kurumu bünyesinde görevli mimar, çevre mühendisi ve biyologlar için Gökova Özel Çevre Bölgesi'nde tekne gezisi düzenlendi. Geziye katılanlara özellikle Çamlıköy Boncuk Koyu'nda görülen kum köpek balıkları ile Sedir Adası hakkında bilgiler verildi. Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu İnceleme Şube Müdürü ve Deniz ve Kıyı Alanlarının Sürdürülebilirliğinin Kolaylaştırılması Projesi Koordinatörü Güner Ergün, dünyada sadece Atlantik kıyıları ile Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Çamlıköy Boncuk Koyu'nda üremeler ... Read more »
Görünüm: 642 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
  Tunus'ta yaşanan ayaklanmadan sonra ülkeyi terk etmek zorunda kalan Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin eşi Leyla Tarabeles'in 1,5 ton altını yurt dışına kaçırdığı iddia edildi.. Yurt dışına kaçmak zorunda kalan devrik Tunus Devlet Başkanı Zeynelabidin Bin Ali'nin eşi Leyla Tarabeles'in 1,5 ton altını ülke dışına kaçırdığı ileri sürüldü. El Cezire televizyonunun internet sitesinde yer alan haberde, Tunus Merkez Bankası Müdürü'nün, Tarabeles'in Tunus Merkez Bankası'ndan çok miktarda külçe altın istemesi üzerine önce buna itiraz ettiği, ancak daha sonra Bin Ali'den gelen telefon üzerine buna izin verdiği belirtildi. Bu arada Fransa Hükümet sözcüsü François Baroin’ub, "Eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin yakınlarının Fransa ‘da kalmaları uygun değildir" açıklamasının ardından aile Fransa’dan ... Read more »
Görünüm: 676 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

 
       CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Tıksırıncaya kadar içenlerin, hesabını Allah'a; tıksırıncaya kadar yiyenlerin de millete' vereceğini ifade etti. TBMM (A.A) – İnce ''Tıksırıncaya kadar içenlerin günahı onun ile Allah arasındadır. Ama bir de milletin malını, 80-90 yıllık birikimini, tıksırıncaya kadar yiyenler var'' dedi. İnce, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığının, Zeytinburnu Belediyesiyle ilgili raporunu gündeme getirdi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, ''Necati Özdemir adında bir müfettiş ve bunun hazırladığı bir rapor var mı, burada ne yazıyor?'' sorusunu yönelttiğini belirten İnce, aradan geçen 9 günde Topbaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bir yanıt gelmediğini ifade etti. İnce, Zeytinbu ... Read more »
Görünüm: 1038 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

                               
Trabzon’un Maçka İlçesi’nde, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 58 yaşındaki Tahsin İpekçi’yi öldüren 25 yaşındaki Hatice Çiçek, 13 yıl 4 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Olay, 3 Mart 2010 tarihinde Maçka’ya bağlı Kırantaş Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre Tahsin İpekçi, 2007 yılı Nisan ayı ile 2009 yılı Mart ayı arasında, Hatice Çiçek’e birçok kez tecavüz etti. Tehdit edildiği için olaydan kimseye bahsedemeyen Hatice Çiçek, 2009 yılının ortalarında Maçka Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Tahsin İpekçi hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine tutuklanan Tahsin İpekçi, yaklaşık 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. İddialara göre İ ... Read more »
Görünüm: 675 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Hizbullah'ın seçimlerde bağımsız vekillerle Meclis'e girmeyi planladığına dikkat çeken Laçiner, "Meclis'e girebilirlerse laiklik tartışmalarını başlatacak tarzda Cumhuriyet, Atatürk, Anayasa gibi konularda Meclis kürsüsünde provokasyon olarak değerlendirilebilecek hareketler yapacaklar" diye konuştu.

Görünüm: 757 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Şemdinli Aktütün'de Jandarma Bölük Komutanlığı yanında bir hurda deposunda kayıtdışı silah, mühimmat ve patlayıcı madde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) bir ilk yaşanıyor. Şemdinli Aktütün 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı Karargahı'nın konuşlu bulunduğu Durak'taki hizmet binasının ... Read more »
Görünüm: 791 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Prof. Elchin Khalilov tarafından hazırlanan `yeryüzü raporundaki tahminler doğru çıkmaya başlarken, bilim adamı Türkiyede sellerden etkilenecek bölgelerin artacağını öne sürdü.

Uluslararası Geochange Kurulu ve Ülkeler Deprem Kestirme Ağı Başkanı Prof. Dr. Elchin Khalilov’un "Yerkürede oluşacak olağanüstü değişimler” konulu raporundaki bazı öngörüler, 2011 başlar başlamaz doğru çıkmaya başladı. 

... Read more »
Görünüm: 714 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

"Askeri casusluk ve şantaj" çetesi soruşturmasına çocuk pornosu da dahil edildi...
Deniz Kuvvetleri’nden ele geçirdikleri gizli belgeleri yabancı istihbarat birimlerine sattıkları iddia edilen "askeri casusluk ve şantaj” çetesi soruşturmasına çocuk pornosu da dahil edildi. Polis, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen bir emekli Albayın da aralarında bulunduğu 50 kişi hakkında işlem yapmıştı. Bu kişilerin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital veri bulunmuştu. Ayrıca zanlıların bilgisayar hard diskleri incelenmek üzere kopyalanmıştı. Soruşturma ... Read more »
Görünüm: 736 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan 'Aile İmamlığı'' uygulaması, pilot bölge Ankara'nın ardından diğer pilot iller Tekirdağ, Karabük, Elazığ ve Amasya'da da sürüyor.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Diyanetİşleri Başkanlığı'nın başlattığı, ''Aile İmamlığı'' projesinin, imamı yalnız camide namaz kıldırma, ezan okuma görevlisi değil, çevredeki insanların dertleriyle dertlenen, onların sıkıntılarını gidermeye çalışan, onlarla ilgilenen görevliler olmalarını sağlamak açısından önemli olduğunu belirtti.

< ... Read more »
Görünüm: 686 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Geçen yılı rekor otomobil satışıyla kapatan Türk otomotiv sektöründe lüks araçlara da talep büyük oldu.

AA muhabirinin Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl rekor satışla kapatan sektörde binek otomobil satışları, önemli artışla 369 bin 819 adetten 509 bin 784 adede yükseldi.

Talebe bağlı bu artıştan lüks otomobiller de nasibini aldı. Lüks kategorisindeki otomobillerin satışları yüzde 166,7'ye varan oranlard ... Read more »
Görünüm: 752 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

İstanbul'u güvenli hale getiren, kentin kalabalık yerlerinde görev yapan 1240 sivil polis değişik kılık altında görev başında.


Kimi küpeli, kimi uzun saçlı... Kimi kestaneci, kimi simitçi, Kimi Milli Piyangocu... Şık bir kafede garson, büfede dönerci, pazarda satıcı... Maçta taraftar, stat önünde köfteci

İstanbul’da sokak suçl ... Read more »
Görünüm: 2567 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Washington Anıtı'nda Sultan Abdülmecid'in tuğralı hatıra taşı, Temsilciler Meclisi galerisinde ise Kanuni Sultan Süleyman'ın mermer kabartma portresi yer alıyor.


ABD’nin başkenti Washington’da, ülkenin sembolü olan Washington Anıtı ile Kongre ve ülkenin en güzel müzelerinden Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, içinde Osmanlı’dan hatıraları barındırıyor. Anıtın ilk köşe taşı 1848 yılında ABD’nin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’da konuldu. Dönemin ABD hükümeti, anıtın yarım kaldığı dönemde bunun bir özgürlük sembolü olduğuna vurgu yaparak, diğer eyalet ve ülkelerden hatıra taşları göndermeleri teklifinde bulundu. Sultan Abdülmecid de ü ... Read more »
Görünüm: 2088 | Tarafından eklendi: sohbetkeyfi | Tarih: 2011-01-17 | Yorumlar (0)

Paylaş
istatistik

Total online: 7
Guests: 7
Users: 0
Entries archive
Etiketler
Dost Siteler
  • sohbetkeyfim
  • Copyright MyCorp © 2024